Callcenter vacatures Istanbul

Werken voor Conduent Callcenters Istanbul

Wil jij graag werken in Turkije? Dan is dit je kans. Voor ons callcenter in Istanbul zoeken we Nederlandstalige callcentermedewerkers die in Turkije willen wonen en werken. Je belt vanuit ons callcenter in Istanbul met Nederlandstalige klanten van onze opdrachtgevers!

Onze callcenter vacatures in Istanbul

>> Commercieel Klantadviseur Istanbul

Je belt bestaande (Nederlandse) klanten van deze uitgever met een goed aanbod. Je weet wat de klant nu leest en probeert te achterhalen of ze nog wel eens losse bladen kopen. 

>> KLANTENSERVICE MEDEWERKER INBOUND

Als helpdeskmedewerker sta je Nederlandse klanten te woord die administratieve vragen hebben, 

Ons callcenter in Istanbul

Aan de Aziatische kant van de bruisende stad Istanbul bevindt zich ons callcenter in een kantorenplaza. In dit callcenter werken ongeveer 1.000 man met verschillende nationaliteiten. Zo werken er mensen uit Duitsland, Frankrijk, België, Turkije, Oostenrijk etc. Je collega’s zijn tussen de 18 en 60 jaar oud. Iedereen werkt minimaal 24 uur per week.

Het callcenter is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur. Als je bij ons wilt werken vragen we jou om minimaal twee avonden per week beschikbaar te zijn en een zaterdag per twee weken.

Werken in Turkije

Wil jij graag werken vanuit Turkije? Dan kan dat via Conduent in de steden Istanbul en Antalya. Als je via ons aan de slag gaat krijg je een volledige SGK (Sosyal Guvenlik Kurumu). Dit is een Turkse regeling rondom pensioenen en ziektekostenverzekeringen.

Maar via Conduent werken in Turkije heeft nog meer voordelen:

  • Volledige SGK
  • Vergoeding voor de lunch (je kunt naar eigen inzicht bepalen wat je van je lunchbudget koopt)
  • Shuttles van en naar het callcenter
  • Crèche voor mama’s
  • Indien nodig en mogelijk regelen wij een werkvergunning. Dit hangt wel van diverse omstandigheden af
  • In Istanbul is er een Conduent huis. Als er plek is kun je hier maximaal 2 maanden tegen een geringe vergoeding verblijven.

Sollicitatieprocedure

Zie jij jezelf helemaal werken op ons callcenter in Istanbul? Solliciteer dan direct op een van onze functies. Je doet dit via onze website. Let op! Sluit altijd je CV bij, zonder CV kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Binnen 5 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op per e-mail of telefoon.

Als je niet in de buurt van Istanbul woont, verloopt de hele sollicitatieprocedure per telefoon. Het traject bestaat uit twee gesprekken, de eerste met een recruiter en de tweede met de betreffende teamleider. Is iedereen enthousiast? Dan volgt als laatste stap een contractbespreking.

Aan het werk bij conduent istanbul

Als je aangenomen wordt bij Conduent, start je altijd met een interne training. Deze training is verplicht voor alle nieuwe medewerkers en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  • Communicatieve vaardigheidstraining: Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld hoe je om moet gaan met ontevreden klanten. Deze training duurt meestal één dag.
  • Producttraining: Tijdens dit deel van de training leer je alles over de producten en systemen van het project waarvoor je gaat werken. Deze producttraining duurt twee weken.

Tijdens de tweede week van de producttraining, ga je meeluisteren en al mee bellen in de lijn. In deze week word je intensief begeleid door onder andere een Team Leader. De kennis die je tijdens de producttraining hebt opgedaan breng je meteen in de praktijk. Ook heb je volop de mogelijkheid om vragen te stellen over problemen die je tegenkomt. Tijdens deze twee weken moet je verplicht fulltime aanwezig zijn.

De training wordt gegeven in groepsverband, meestal in een groep van 4 tot 12 personen.

Wil jij komen werken in Istanbul?

Spreekt werken in Istanbul jou na het lezen van deze informatie nog steeds aan? Solliciteer dan direct op de website of stuur een e-mail naar hrturkije@werkeninturkije.com voor meer informatie.