Callcenter vacatures in Antalya

Werken voor Conduent Callcenters Antalya

Wil jij werken vanuit de leuke badplaats Antalya? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij zoeken mensen die het Nederlands als moedertaal hebben en in Turkije willen werken als callcentermedewerker voor A-merken. Je belt in alle gevallen met Nederlandse klanten van onze opdrachtgevers.

Onze callcenter vacatures in Antalya

>> Medewerker Helpdesk

Als helpdeskmedewerker sta je Nederlandse klanten te woord die administratieve vragen hebben, bijvoorbeeld over rekeningen of abonnementen. Maar je kunt ook technische vragen krijgen over bijvoorbeeld tv-ontvangers. 

Ons callcenter in Antalya

Antalya is een Turkse plaats aan de Middellandse Zee. Het callcenter van Conduent is gevestigd in de buurt van het strand van Konyaalti en bevindt zich in een kantorenplaza. Na werktijd kun je met collega’s goed een drankje doen in de buurt of lekker naar het strand. In de winter kun je goed skiën in Saklikent (50 km van Antalya).

Op het callcenter werk je samen met 60 andere collega’s die allemaal Nederlands spreken. De leeftijden liggen tussen de 18-60 jaar en er heerst een informele werksfeer.

Ons callcenter is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Van maandag t/m vrijdag werk je in shifts van 10-19 uur of van 12-21 uur.

Werken in Turkije

Wil jij graag werken vanuit Turkije? Dan kan dat via Conduent in de steden Istanbul en Antalya. Als je via ons aan de slag gaat krijg je een volledige SGK (Sosyal Guvenlik Kurumu). Dit is een Turkse regeling rondom pensioenen en ziektekostenverzekeringen.

Maar via Conduent werken in Turkije heeft nog meer voordelen:

  • Volledige SGK (Turkse Ziektenkostenverzekering en pensioen)
  • Vergoeding voor de lunch (je kunt naar eigen inzicht bepalen wat je van je lunchbudget koopt)
  • Shuttles van en naar het callcenter
  • Indien nodig en mogelijk regelen wij een werkvergunning. Dit hangt wel van diverse omstandigheden af.

Sollicitatieprocedure

 

Zie jij jezelf helemaal werken op ons callcenter in Antalya? Solliciteer dan direct op een van onze functies. Je doet dit via onze website. Let op! Sluit altijd je CV bij. Zonder CV kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Binnen 5 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op per e-mail of telefoon.

Als je niet in de buurt van Antalya woont, verloopt de hele sollicitatieprocedure per telefoon. Het traject bestaat uit twee gesprekken: de eerste met een recruiter en de tweede met de betreffende teamleider. Is iedereen enthousiast? Dan volgt als laatste stap een contractbespreking.

Aan het werk bij Conduent Antalya

Als je aangenomen wordt bij Conduent, start je altijd met een interne training. Deze training is verplicht voor alle nieuwe medewerkers en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  • Communicatieve vaardigheidstraining: Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld hoe je om moet gaan met ontevreden klanten. Deze training duurt meestal één dag.
  • Producttraining: Tijdens dit deel van de training leer je alles over de producten en systemen van het project waarvoor je gaat werken. Deze producttraining duurt twee weken.

Tijdens de tweede week van de producttraining ga je meeluisteren en al bellen in de lijn. In deze week word je intensief begeleid door onder andere een Team Leader. De kennis die je tijdens de producttraining hebt opgedaan breng je meteen in de praktijk. Ook heb je volop de mogelijkheid om vragen te stellen over problemen die je tegenkomt. Tijdens deze twee weken moet je verplicht fulltime aanwezig zijn.

Wil jij komen werken in Antalya?

Spreekt werken in Antalya jou na het lezen van deze informatie nog steeds aan? Solliciteer dan direct op de website of stuur een e-mail naar hrturkije@werkeninturkije.com voor meer informatie.