Werkvergunning

Werkvergunning

Algemeen

Geen Turkse nationaliteit of Nüfus cüzdani?

Dan kun je gewoon solliciteren bij Conduent Turkije. Wij helpen jou met het aanvragen van de juiste papieren zodat je zo spoedig mogelijk aan de slag kan in ons callcenter in Antalya of Istanbul. Om in Turkije te mogen werken, moet je in het bezit zijn van een ikamet en werkvergunning.

Wij raden je aan om tijdens jouw verblijf in Nederland een afspraak te maken voor je verblijfsvergunning en op deze data op en neer te vliegen naar Turkije. In de periode dat je in Turkije bent kun je jouw verblijfsvergunning aanvragen en kan je de benodigde documenten laten vertalen en verzamelen. Gemiddeld duurt het ongeveer één week voordat de verblijfsvergunning binnen is na daadwerkelijke aanvraag (dus de datum waarop de afspraak is gemaakt). Wanneer alles omtrent het papierwerk is voltooid, kan de werkvergunning aangevraagd worden. Na de daadwerkelijke aanvraag raden we jou aan om in Nederland verder te gaan met je eigen werkzaamheden. Het moment dat Conduent het betaalverzoek vanuit het ministerie ontvangt, is het moment dat de werkvergunning geaccordeerd is. Dit betekent ook dat je vanaf dat moment binnen een maand de werkvergunning echt ontvangt en dus in dienst kan treden bij Conduent.

LET OP: Met deze werkvergunning kun je alleen aan de slag bij Conduent Antalya of Istanbul (afhankelijk van de vestiging waarvoor de werkvergunning is aangevraagd). Met deze werkvergunning kan je niet voor een andere werkgever werken.

Hieronder staan de stappen die je moet doorlopen om aan de slag te kunnen bij Conduent in Turkije.

1. Solliciteren bij Conduent Turkije

Voordat Conduent een werkvergunning voor je gaat aanvragen, moet je eerst solliciteren bij Conduent Turkije voor de locaties in Antalya of Istanbul. Klik hier om te solliciteren bij Conduent Turkije, daarna nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

3. ikamet

Een ikamet is een langdurig visum voor verblijf in Turkije. Om een werkvergunning aan te kunnen vragen heb je een İkamet nodig. Een İkamet kan je aanvragen bij het hoofdgebouw van de vreemdelingendienst in de provincie waar je verblijft. Lees hier alles over huisvesting in Turkije.

3. activeren 

Werkvergunning

Nadat Conduent de werkvergunning in ontvangst heeft genomen, is de werkvergunning 30 dagen na stempel van de vreemdelingendienst Ankara geldig en moet deze dus ook binnen deze 30 dagen geactiveerd worden bij de vreemdelingendienst. Lees hier alles over het aanvragen van een werkvergunning

2. Toeristenvisum

Een toeristenvisum kan je via http://www.evisa.gov.tr aanvragen. Daarvoor moet het huidige paspoort van de aanvrager nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook kan je voor het passeren van de douane in Turkije een toeristenvisum aanvragen. Bij de grensloketten met de vermelding “vize” wordt het toeristenvisum verstrekt. Lees meer over het toeristenvisum.

4. Werkvergunning

Om in Turkije te kunnen werken moet er een werkvergunning voor je aangevraagd worden, dit zal Conduent voor je doen. Om dit te kunnen doen, moet je wel zelf een aantal documenten en gegevens verzamelen zodat de aanvraag van de werkvergunning in werking kan worden gezet. Lees hier alles over het aanvragen van een werkvergunning.

Ben je in het bezit van een Nüfus cüzdani of Turkse nationaliteit?

Dan kun je per direct starten bij Conduent Turkije! Let er wel op dat je T.C. nummer is weergegeven. Dit nummer fungeert namelijk als een soort BSN-nummer. Staat er op de nüfus cüzdanı geen T.C. nummer, dan kan je dit aanvragen bij het Turkse consulaat in Nederland. Wij raden je aan dit te doen voordat je (r)emigreert naar Turkije. Heb je wel een Turks paspoort maar geen geldig nüfus cüzdanı? Vraag deze dan aan bij het Turkse consulaat in Nederland. Ook dan kun je per direct starten bij Conduent in Turkije!

Heb je nog vragen? Neem contact op met Conduent Turkije:

Per telefoon: 088 – 545 90 00

Per E-mail: hrturkije@werkeninturkije.com