Nationaliteit

Nationaliteit

Nationaliteit

Of je zomaar in Turkije mag werken, hangt af van je nationaliteit. Heb je de Turkse nationaliteit, dan is er vaak geen enkel probleem. Heb je niet de Turkse nationaliteit, dan moet er een werkvergunning aangevraagd worden.

 

We zetten op een rijtje waar je recht op hebt als je in Turkije komt werken

 

Kandidaten met de Turkse nationaliteit

Kandidaten met een Turkse nationaliteit behoren een nüfus cüzdanı te bezitten. Dat is de Turkse identiteitskaart. Kandidaten met een nüfus cüzdanı kunnen per direct starten bij Conduent Turkije. Hierbij is het van belang dat op het identiteitsbewijs het T.C. nummer is weergegeven. Dit nummer fungeert als een soort BSN-nummer.

Staat er op de nüfus cüzdanı geen T.C. nummer, dan kan dit aangevraagd worden bij het Turkse consulaat in Nederland. Conduent raadt aan om dit ruim op tijd in Nederland te doen zodat je voor de remigratie een geldig T.C. nummer hebt.

Heb je wel een Turks paspoort maar geen geldig nüfus cüzdanı, dan kan de kandidaat deze ook bij het Turkse consulaat aanvragen. Je kunt een afspraak met het Turkse consulaat maken via de website: http://www.konsolosluk.gov.tr/

Kandidaten die afstand hebben gedaan van de Turkse nationaliteit

Heb je afstand gedaan van de Turkse nationaliteit, maar beschik je wel over een Mavi kaart? Dan is het mogelijkheid om zonder werkvergunning via ons aan de slag te gaan bij Conduent in Turkije.

Op deze Mavi-kaart behoort het T.C. nummer vermeld te zijn. De Mavi kaart is via het Turkse consulaat te verkrijgen.

Kandidaten die niet de Turkse nationaliteit hebben

Als je nooit de Turkse nationaliteit hebt gehad, dan moet je een werkvergunning hebben voordat je mag starten met werken. Per werkgever worden er een beperkt aantal werkvergunningen ter beschikking gesteld. Als we nog ruimte hebben, vragen wij de werkvergunning aan.

Je leest hier alles over op de pagina Werkvergunning >>